جراحی لیپوساکشن

جراحی لیپوساکشن چیست؟  ۵ روش لیپوساکشن

امروزه افراد بسیاری هستند که با توجه به شرایط خاصی که دارند به فکر جراحی لیپوساکشن می‌افتند.

اما اینکه جراحی لیپوساکشن چیست؟ باید گفت که لیپوساکشن نوعی روش جراحی به حساب می‌آید که از تکنیک ساکشن برای حذف و برداشتن چربی از قسمت‌های خاصی از بدن مانند شکم، پهلوها، ران‌ها، باسن، بازو و گردن استفاده می‌شود.

البته عمل لیپوساکشن، نوعی جراحی کاهش وزن یا جایگزینی برای آن نیست. این روش برای افرادی که اضافه وزن دارند، اما از رژیم‌های غذایی و ورزش نتیجه‌ای نگرفته‌اند، مناسب خواهد بود.

همچنین با لیپوساکشن می‌توان به شکل‌دهی قسمت‌هایی از بدن پرداخت. لیپوساکشن با نام‌های لیپوپلاستی، کانتورینگ بدن و چربی‌کشی هم شناخته می‌شود.

جراحی لیپوساکشن
جراحی لیپوساکشن

لیپوساکشن (Liposuction) در چه نقاطی از بدن انجام می شود؟

لیپوساکشن را در نقاط مختلفی از بدن می‌توان انجام داد:

  • شکم
  • باسن
  • باسن و ران
  • ساق پا و مچ پا
  • سینه و پشت
  • مناطق بالای بازو
  • چانه و گردن

علاوه بر این موارد گاهی اوقات لیپوساکشن برای کوچک کردن سینه یا درمان ژنیکوماستی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

جراحی لیپوساکشن
جراحی لیپوساکشن

انواع روش های لیپوساکشن

انواع مختلفی از روش‌های لیپوساکشن وجود داشته که هر یک برای دستیابی به اهداف مختلف درمان انجام می‌شود. این موارد عبارتند از:

لیپوساکشن به کمک اولترا سوند یا انرژی ماوراء صوت

لیپوساکشن به کمک اولتراسوند بدین شکل است که جراح یک میله فلزی را زیر پوست قرار می‌دهد. این میله فلزی از خود انرژی اولتراسونیک ساطع می‌کند. این انرژی دیواره سلول‌های چربی را پاره کرده و برداشتن چربی را راحت‌تر می‌کند.

یکی از تازه‌ترین نسل‌های تکنیک لیپوساکشن اولتراسونیک، وِیزِر VASER است. ویزر در سفت کردن قوام پوست و کاهش احتمال بروز آسیب‌های پوستی هم موثر خواهد بود.

لیپوساکشن خودرو

در لیپوساکشن خودرو، جراح کانولا را با سرعت به جلو و عقب حرکت می‌دهد. این ارتعاش به جراح اجازه می‌دهد  چربی بیشتر و چربی‌های سخت و مقاوم را راحت‌تر و سریع‌تر را از بدن بیمار به بیرون بکشد.

در این نوع جراحی که با درد و تورم کمتری همراه است جراح می‌تواند با دقت چربی بیشتری در نواحی کوچکی همچون بازو، زانو و مچ پا را بردارد.

لیپوساکشن بادکرده

لیپوساکشن بادکرده یکی از شایع ترین انواع لیپوساکشن به حساب می‌آید. در این روش جراح ابتدا یک محلول استریل (ترکیبی از آب و نمک)، یک بی حس‌کننده (لیدوکائین) برای کاهش درد و دارویی جهت تنگ شدن عروق تزریق می‌کند.

تزریق این مخلوط مایع باعث می‌شود ناحیه مورد نظر متورم و سپس سفت شود. پس از این جراح با ایجاد برش‌های کوچکی بر روی پوست یک لوله بسیار نازک به نام کانولا را زیر پوست قرار می‌دهد. کانولا به یک خلا متصل بوده که چربی و مایعات را از داخل بدن به بیرون می‌کشد.

لیپوساکشن با دستگاه با کمک برق (PAL)

در لیپو برقی از ابزاری کوچک و فولادی ضدزنگ (کانولا) استفاده می‌شود. این وسیله برای تجزیه چربی، روی آن به‌سمت جلو و عقب حرکت می‌کند. کانولا موجب تسهیل برداشتن چربی می‌شود و روش دقیقی به حساب می‌آید.

لیپوساکشن لیزری

در لیپوساکشن لیزری متخصصان از نورهای لیزر قوی بر روی یک لوله کوچک و انعطاف‌پذیر (فیبر) برای تجزیه و مایع‌کردن چربی‌های استفاده می‌کنند. با انجام این کار برداشتن چربی‌ها آسان می‌شود.

لیپوساکشن با کمک لیزر تنها به یک برش کوچک در پوست برای انجام این عمل نیاز دارد. لیزر هم بافت چربی را در هم می‌شکند و هم آن را به صورت امولسیون (نوعی محلول) در می‌آورد؛ بعد از انجام این کار چربی زائد از راه کانولا آماده مکش به بیرون از بدن است، به این تکنیکِ لیپوساکشن LAL هم گفته می‌شود.

عوارض لیپوساکشن چیست؟

افرادی‌که قصد انجام لیپوساکشن را دارند دوست دارند تا بدانند که آیا لیپوساکشن عوارض دارد یا خیر؟ باید گفت که اگر لیپوساکشن توسط یک فرد متخصص، با تجربه و کاربلد انجام ‌شود، عوارض لیپوساکشن به کمترین حد خود می‌رسد. از عوارض لیپوساکشن می‌توان به موارد مختلفی اشاره کرد:

بی نظمی در شکل

یکی از عوارض لیپوساکشن این است که بعد از انجام جراحی این امکان وجود دارد که پوست شما به صورت ناهموار شود. این مشکل به طور معمول به دلیل برداشت ناهموار چربی، خاصیت ارتجاعی ضعیف پوست و درمان غیر معمول اتفاق می‌افتد. متاسفانه این تغییرات ممکن است دائمی باشد.

ایجاد عفونت

عفونت پوست از دیگر عوارض لیپوساکشن است؛ اما این مشکل بسیار کم دیده شده است؛ با این وجود این احتمال هم وجود دارد. یک عفونت شدید پوستی می‌تواند حتی زندگی فرد را به خطر بیندازد.

تجمع مایعات

از دیگر عوارض لیپوساکشن می‌توان به تجمع مایعات اشاره کرد. این احتمال وجود دارد که کیسه‌هایی که حاوی یک نوع مایع است زیر پوست تشکیل شود. در صورت مشاهده چنین عارضه‌ای شاید در صورت لزوم باید مایع با یک سوزن توسط پزشک بیرون کشیده شود.

بی حسی و کرخت شدن

بی حسی و کرخت شدن هم از عوارض لیپوساکشن شناخته می‌شود. ممکن است آن قسمت از بدن که لیپوساکشن انجام می‌شود برای همیشه یا به صورت موقت بی حس شود. برخی اوقات با تحریک موقت عصبای آن قسمت این مشکل برطرف خواهد شد.

سوراخ داخلی

سوزنی که به صورت عمیق وارد بدن می‌شود ممکن است باعث پارگی و سوراخ شدن اندام های داخلی بدن شود. در صورت بروز این مشکل به احتمال زیاد به جراحی اورژانسی نیاز خواهد داشت. البته احتمال بروز این وضعیت بسیار کم است.

آمبولی چربی

آمبولی چربی از دیگر عوارض لیپوساکشن است. ممکن خواهد بود که قطعاتی از چربی سست شده شکسته و در درون رگ‌های خونی برود. این چربی‌ها می‌توانند در ریه‌ها جمع شده یا اینکه وارد مغز شوند. آمبولی چربی به جراحی اورژانسی نیاز دارد.

آیا لیپوساکشن دائمی است؟

تغییراتی که با لیپوساکشن اتفاق می‌افتند به طور کلی دائمی هستند؛ البته این تغییرات تا زمانی‌که وزن شما ثابت باقی بماند، خواهد بود.

پس از لیپوساکشن، چین خوردگی‌های پوستی خود به خطوط جدید نیازمند درمان تبدیل خواهند شد

اما اگر فرد از رنگ پوست و خاصیت ارتجاعی خوبی برخوردار باشد، احتمالا پوست شما صاف به نظر خواهد رسید ولی در صورتی‌که پوست شما نازک و دارای خاصیت ارتجاعی ضعیف باشد، این امکان وجود دارد که پوست در نواحی تحت درمان شل به نظر برسد.

لیپوساکشن برای چه افرادی مناسب نیست؟

لیپوساکشن برای همه افراد مناسب نیست. پزشکان این روش را برای افرادی که انعقاد خون یا جریان خون محدود دارند یا بیماری قلبی، دیابت یا سیستم ایمنی ضعیف دارند، مناسب نمی‌دانند.

این افراد با انجام این عمل عوارض زیادی پیدا می‌کنند. همچنین برخی از پزشکان معتقد هستند که لیپوساکشن نباید با هدف لاغری استفاده شود؛ بلکه فقط کسانی که می‌خواهند به اندام خود فرم دهند می‌توانند لیپوساکشن را انتخاب کنند.

دوره نقاهت جراحی لیپوساکشن چقدر است؟

دوره نقاهت جراحی لیپوساکشن بسته به نواحی که این عمل انجام می‌شود، متغییر است. در هر صورت بیشترین زمان برای استراحت  به طور معمول یک هفته است.

اما اگر نواحی که بر روی آن لیپوساکشن انجام شده محدود باشد بعد از گذشت سه روز افراد می‌توانند به راحتی فعالیت‌های روزمره‌ خود را انجام دهند.

بعد از ۲ الی ۳ هفته بیمار می‌تواند به حمام رفته و فقط دوش بگیرد؛ با توجه به اینکه بخیه‌ها بسته شده‌اند، ولی هنوز احتمال عفونت وجود دارد و فرد در معرض خطر خواهد بود. لذا این نکته را نیز در نظر داشته باشید که مدت زمان حمام رفتن نباید خیلی طولانی باشد لذا باید در زمان کم استحمام خود را به پایان برسانید.

هزینه جراحی لیپوساکشن چقدر است؟

افرادی که قصد انجام لیپوساکشن دارند، می خواهند بدانتد که هزینه آن چقدر است؟

هزینه یک جراح خوب برای عمل ساکشن شکم ممکن است براساس میزان تجربه او، نوع عمل انجام شده و نیز موقعیت جغرافیایی او متغیر باشد شما می‌توانید به جراح مورد نظر مراجعه کنید تا او با بررسی شرایط شما هزینه را به شما اعلام کند.

از آنجایی‌که ساکشن نوعی عمل زیبایی محسوب می‌شود هزینه آن به طور معمول تحت پرداخت بیمه قرار نمی‌گیرد.

جراحی لیپوساکشن
جراحی لیپوساکشن

انجام لیپوساکشن در مرکز لیپوماتیک بیوتی سنتر اصفهان

لیپوساکشن نوعی روش جراحی به حساب می‌آید که از ابزار ساکشن یا مکش، برای برداشتن چربی‌ها و فرم‌دهی به بدن انجام می‌شود.

این روش در نواحی خاصی از بدن مانند شکم، باسن، ران، باسن، بازوها یا گردن انجام می‌پذیرد.

جراحی لیپوساکشن در اصفهان درمرکز لیپوماتیک بیوتی سنتر اصفهان  توسط پزشکان متخصص، باتجربه و کاربلد انجام می‌شود. برای دریافت مشاوره رایگان یا رزرو نوبت عمل با ما تماس بگیرید.

آیا این مطلب برای شما مفید بوده است؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دریافت نوبت تلفنی

زمان نوبت دهی: روزهای زوج(شنبه دوشنبه چهارشنبه) از ساعت ۱۶  الی ۲۰

نوبت دهی

زمان انجام اعمال جراحی و حضور در بیمارستان

روزهای زوج صبح از ساعت ۸ الی ۱۲ بیمارستان خورشید

یکشنبه و پنجشنبه مرکز جراحی کاملیا

سه شنبه بیمارستان سیدالشهدا (امید)

پنجشنبه بیمارستان فردوس